DRIEBERGEN - Op de Nederlandse snelwegen hebben zich donderdag enkele tientallen ongevallen voorgedaan die werden veroorzaakt door een plotseling optredende gladheid. Dat meldde een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten donderdagavond. Voor zover bekend raakte niemand ernstig gewond.

Het KLPD waarschuwde eerder op de dag voor spekgladde wegen, blikschade en ongelukken als gevolg van regenbuien. Door de lange periode van droogte zijn stukjes rubber van autobanden, stof, olie- en benzineresten en blubber op de weg achtergebleven. Als daar regen op valt, ontstaan gladde plekken op het wegdek.

De verkeerspolitie in Driebergen waarschuwt automobilisten om de komende dagen waakzaam te zijn en voorzichtig te rijden bij de eerste buien. Juist die allereerste regen na een lange periode van droogte is gevaarlijk, meldt de zegsman. "Veel bestuurders worden door de gladheid overvallen. De weggebruikers zijn er niet op beducht en rijden bij zo'n buitje gewoon hard door. Dan zit je zomaar opeens tegen de vangrail aan of je knalt boven op een ander."