AMSTERDAM - Vijf wijkverpleegkundigen van de Thuiszorg Amsterdam zijn woensdag opgenomen in een ziekenhuis met hartritmestoornissen en braakneigingen. De verpleegkundigen hadden taart gegeten waar, na later bleek, hasj in was verwerkt. De taart was bij een gewone banketbakker in Amsterdam gekocht.

Een van de vrouwen was er dusdanig ernstig aan toe dat zij een nacht in het ziekenhuis moest blijven. De vijf hebben aangifte gedaan bij de politie. Een woordvoerder van de politie bevestigt dit. De politie heeft resten van de taart meegenomen en onderzoekt wat er precies in zat.

Uit bloedmonsters van de zieke verpleegkundigen concludeerde de apotheek van het ziekenhuis al dat cannabis moest zijn verwerkt in de taart. Twee verpleegkundigen die niet van de taart hadden gegeten, mankeerden niks.

De wijkverpleegkundigen hadden woensdag werkoverleg. Daaraan voorafgaand werd taart gegeten ter gelegenheid van de verjaardag van een van hen. De verpleegkundigen werden vrijwel meteen ziek. "Drie van hen waren verward, reageerden vreemd en twee kregen ernstige hartritmestoornissen. Met spoed is het team naar het ziekenhuis gebracht", aldus een woordvoerster van de Thuiszorg Amsterdam.