LOS ANGELES - Nu Arnold Schwarzenegger zich in de politiek heeft gestort door zich kandidaat te stellen voor het Californische gouverneurschap, zijn zijn tegenstanders begonnen met het eerste sloopwerk aan zijn imago. Een internetsite heeft een interview uit uit de mottenballen gehaald waarin Arnie bekent dat hij zich te buiten is gegaan aan wilde seksuele escapades en gebruik van marihuana.

In het vijf pagina's tellende interview in het inmiddels verdwenen mannenblad Oui deed de toenmalige Mr. Universe uit de doeken hoe hij, met een groep collega-bodybuilders, een orgie hield met één vrouw. "Iedereen besprong haar", aldus de in Oostenrijk geboren acteur. Hij bekent ook dat zijn eerste vrienden in de Verenigde Staten hoeren en strippers waren en dat hij wel eens een jointje heeft gerookt.

Naast de wilde verhalen uit zijn jonge jaren, levert ook onduidelijkheid over zijn politieke standpunten Schwarzenegger nogal wat kritiek op. Hij staat bekend als gematigd republikein, maar houdt er een aantal standpunten op na die hem in conservatieve kringen niet in dank worden afgenomen. Zo pleit hij voor strengere wapenwetgeving, legalisering van abortus en meer rechten voor homoparen.

In recente peilingen komt 'Conan the Republican' niettemin als populairste kandidaat uit de bus, terwijl een ruime meerderheid van de Californiërs de huidige gouverneur Davis Grey naar huis wil sturen. Ze verwijten Grey dat hij een puinhoop heeft gemaakt van de financiën van de Amerika’s dichtst bevolkte staat.