KOLHAM - Tot grote woede van de politie in Groningen hebben drie studenten uit deze stad woensdagmiddag bij wijze van grap een ontvoering van een meisje in scène gezet. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

Een ooggetuige had de politie getipt dat er bij een benzinestation in Kolham een meisje geboeid in een auto zou zitten. Met de ontvoering in Oldeberkoop in het achterhoofd sloeg zij direct groot alarm. Volgens een zegsman heeft de politie daarbij de nodige risico's genomen met gebruik van zwaailichten en sirenes van de politiewagens.

Geboeid

De auto met daarin de geboeide studente reed inmiddels over de A7 richting Nieuweschans/Duitse grens. Vlak voor de afslag Hoogezand kon de politie de auto aan de kant zetten. De studenten biechtten toen op dat het om een ontgroeningsgrap ging.

De politie heeft het drietal meegenomen naar het bureau waar zij een stevig woordje met hen heeft gewisseld. "We hebben hun duidelijk gemaakt dat het hier om een bijzonder ongepaste grap gaat", aldus de woordvoerder. Het is nog niet bekend of de politie de kosten op de grappenmakers verhaalt.