SANKT AUGUSTIN - Een 16-jarig meisje is maandagochtend gemaskerd en gewapend met enkele messen een gymnasium in de Duitse plaats St. Augustin bij Bonn binnengedrongen. Ze was van plan de school in brand te steken.

Bekijk de video's: video 1 - video 2

Een leerlinge die dit wilde verhinderen werd door haar in een hand gestoken. Het persbureau AP heeft dit in kringen van de politie vernomen.

Een politiemacht ontruimde het Albert Einstein Gymnasium nadat groot alarm was geslagen. Alle achthonderd leerlingen werden in veiligheid gebracht.

Gaspistool

Bij het uitkammen van de school trof de politie een rugtas met enkele flessen brandbare vloeistof en een gaspistool aan, maar het 16-jarige meisje, een leerlinge van de school, bleef onvindbaar.

De scholiere die in haar hand werd gestoken is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Verder raakte niemand gewond.

De geëvacueerde kinderen werden in de gymzaal verzameld, waar ze later door hun ouders konden worden afgehaald.

Vlucht

In maart doodde een 17-jarige jongen op zijn voormalige school in Winnenden in Zuid-Duitsland negen leerlingen en drie leerkrachten. Op zijn vlucht schoot hij ook drie voorbijgangers dood alvorens de hand aan zichzelf te slaan.

Steekpartij op Duitse school