SYDNEY - De Mexicaanse griep heerst nu ook officieel in Australië, Panama en Japan. De ministers van Volksgezondheid van deze landen maakten dat zaterdag en vrijdag (lokale tijd) bekend.

Een Australische vrouw heeft het virus onder de leden sinds ze terugkeerde van een reis naar de Verenigde Staten. Bij terugkeer in Australië was de vrouw, een inwoonster van de staat Nieuw-Zuid-Wales, alweer hersteld van de griep.

In Panama gaat het om een jongeman en een jongen. De man was in de Verenigde Staten geweest. Het is onduidelijk waar de jongen ziek is geworden.

Japan

Voor het eerst is ook in Japan de Mexicaanse griep geconstateerd. De autoriteiten in het Aziatische land meldden zaterdag dat een Japanse docent en twee studenten zijn besmet.

De drie maakten deel uit van een groep die in Noord-Amerika op schoolreis was geweest. De groep van 49 personen was vrijdag vanuit de Amerikaanse stad Detroit teruggevlogen naar Japan.

Zes personen werden na terugkeer in Japan naar het ziekenhuis gebracht omdat ze ziek waren. De drie besmette Japanners zijn in quarantaine geplaatst. Hun toestand is stabiel.

De Mexicaanse griep, genoemd naar het epicentrum van het nieuwe virus, waart nu al rond in de lichamen van mensen uit 28 landen, verspreid over de hele wereld.

Tot nog toe zijn circa drieduizend mensen ziek geworden door deze variant van H1N1.