HONGKONG - De acht Nederlanders die in een hotel in Hongkong in quarantaine zijn geplaatst vanwege de Mexicaanse griep, mogen vrijdag weer naar huis.

De Rotterdamse Ingrid van der Aa is een van die hotelgasten. Ze zei vrijdag erg blij te zijn na een week weer richting Nederland te mogen.

De gasten mochten het hotel een week lang niet verlaten, nadat bij een Mexicaanse hotelgast de gevreesde ziekte werd vastgesteld.

Van der Aa's man en moeder werden in het ziekenhuis opgenomen met lichte koorts, maar dat was vals alarm.

Tijdstip

Voor Van der Aa was het lange tijd niet helemaal duidelijk wanneer ze terug kon. ''Het tijdstip van vertrek werd door de hotelmedewerkers behoorlijk onduidelijk aangegeven en telkens uitgesteld.

Uiteindelijk kregen we een briefje onder de deur door geschoven waarop stond hoe laat we naar huis mochten.''

Blijdschap

Bij de hotelgasten overheerst volgens Van der Aa momenteel de blijdschap dat ze weer naar huis mogen, maar de Nederlandse blijft er zelf behoorlijk nuchter onder.

Haar plannen zodra ze weer terug komt in Nederland? ''Slapen, boodschappen doen, de vuile was schoonmaken. Wat dat betreft zijn we toch behoorlijk pragmatisch'', zegt ze.

Van der Aa en haar reisgenoten vertrekken vrijdag tegen vijf uur vanuit Hongkong naar Amsterdam. Zaterdagochtend zullen zij rond kwart over vijf landen op Schiphol.