AMSTERDAM - De acht Nederlanders die gedwongen in quarantaine zitten in het Metropark Hotel in Hong Kong maken het goed, meldt het Nederlands consulaat. "We zijn het aardig zat aan het raken" vertelt een van de opgesloten Nederlanders aan NU.nl.

Andre Verkade, vice-Consul Generaal van het Nederlands consulaat, onderhoudt dagelijks contact met de Nederlanders en heeft extra eten en drinken laten bezorgen, na klachten eerder deze week over de slechte kwaliteit van het voedsel.

De Nederlanders brengen samen met de overige 280 gasten en personeelsleden de zesde dag in quarantaine door in verband met de Mexicaanse griep die op 1 mei geconstateerd werd bij een gast van Mexicaanse afkomst.

"Het gaat, maar we zijn het aardig zat aan het raken," vertelt Richard van der Aa, een van de acht Nederlanders die samen met zijn vrouw en schoonmoeder sinds vrijdag 1 mei opgesloten zit. "Terwijl ik me normaal prima kan vermaken met een boek, kan ik me nu niet concentreren."

Onrust

"We tellen de uren af," zegt Ingrid van der Aa, de vrouw van Richard. "Door het gebrek aan communicatie was er de eerste dagen veel onrust; er liepen mensen in pakken en we moesten mondkapjes dragen".

Inmiddels is het een stuk rustiger in het hotel, waardoor de verveling toeslaat. De familie van der Aa wacht, met de overige gasten, op informatie over hun terugvlucht die door lokale autoriteiten wordt geregeld. Vrijdag 8 mei om 20.30 uur lokale tijd wordt de quarantaine opgeheven.

Sfeer

De sfeer onder de Nederlanders is goed. Ze hebben begrip voor de preventieve maatregelen die Hong Kong treft tegen de verspreiding van de Mexicaanse griep.

Donderdagavond hebben de Nederlanders een glas champagne geheven op het dakterras van hun gedwongen verblijf, onder het genot van kaas en leverworst; giften van een in Hong Kong woonachtige Nederlander en het Consulaat.

Nederlanders in Hong Kong