LEEUWARDEN - De politie geeft in verband met belangrijke ontwikkelingen in de ontvoeringszaak van Lusanne van der Gun om .00 een persconferentie. De politie doet tot die tijd geen mededelingen.

Lusanne van der Gun uit Oldeberkoop is nog steeds spoorloos. Ook op dag drie van de vermissing van het -jarige meisje bleven tips over haar verdwijning binnenstromen.

De speciale locatie van Slachtofferhulp in Oldeberkoop ving woensdag veel ouders op. "In de eerste dagen was er nog hoop maar nu het zo lang duurt, wordt de sfeer steeds minder", zei een woordvoerder van Slachtofferhulp Nederland woensdag.

Leeuwarden

De politie werkt met honderd mensen aan de zaak. Het politiebureau in Leeuwarden is als uitvalsbasis aangewezen. "Eerst zaten we in Oosterwolde, maar in Leeuwarden hebben we meer faciliteiten en meer ruimte", aldus een woordvoerder van de politie Friesland.

Woensdag liep het aantal tips op tot ruim 450. "Het aantal blijft stijgen", aldus een politiewoordvoerder die verwacht dat het aantal donderdag tot boven vijfhonderd oploopt.

Ander meisje

Een buurtonderzoek is inmiddels afgerond en de politie bekijkt donderdag of het nodig is het uit te breiden. De politie doet nog geen uitspraken over de resultaten. Wel is duidelijk geworden dat een meisje in het weekeinde voor de ontvoering van Lusanne op eenzelfde manier door een onbekende man is aangesproken. De politie controleert het verhaal en zal het meisje eventueel horen.

Woensdag zijn nog enkele uren speurhonden in actie geweest. De politie sluit niet uit dat als daar aanleiding voor is, donderdag wederom speurhonden worden ingezet. "Dat wordt per dag bekeken." Ook over de resultaten van het sporenonderzoek kan de politie nog niets zeggen.

Rouw

De hervormde gemeente van Oldeberkoop organiseert vrijdagavond een bijeenkomst voor alle dorpsbewoners. Volgens de voorzitter van de Kerkenraad hebben mensen er behoefte aan hun gevoelens te uiten. "Het hele dorp is in rouw. We staan machteloos en willen iets doen", aldus de voorzitter.

Over het signalement van de man die Lusanne maandagochtend in zijn auto meenam, is nog steeds weinig bekend. De politie weet alleen dat de man tussen 50 en 60 jaar is en een kalend voorhoofd heeft. De kleur van zijn auto is niet bekend. Getuigen leggen daarover tegenstrijdige verklaringen af.