BELGRADO/SARAJEVO - Het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag heeft zo'n duizend bewijsstukken uit massagraven rond Srebrenica vernietigd.

Dat zei hoofdaanklager Serge Brammertz van het tribunaal woensdag in Sarajevo tegen leden van de organisatie Moeders van de enclaves Srebrenica en Zepa.

Volgens kranten in zowel Servië als Bosnië gaf Brammertz als verklaring voor de vernietiging de slechte conditie waarin de bewijsstukken verkeerden. Mede daardoor zou het onmogelijk zijn geweest om ze te archiveren.

Foto's

Het ging volgens de hoofdaanklager om persoonsbewijzen, foto's en stukken kleding van slachtoffers die in massagraven waren gevonden. Vernietiging was volgens de hoofdaanklager in zulke gevallen ëen gebruikelijke procedure.

Voorzitster Munira Subasic van de organisatie Moeders van de enclaves Srebrenica en Zepa liet daarop verontwaardigd weten hierover de mening van de president van het Joegoslavië-Tribunaal te zullen vragen. Volgens haar moet het archief van het tribunaal naar Bosnië worden overgebracht.