ROTTERDAM - Het feest bij de Erasmusbrug in Rotterdam ter ere van Bevrijdingsdag is dinsdagavond iets voortijdig beëindigd omdat het onrustig was. Dat heeft een woordvoerder van de politie woensdagochtend vroeg gezegd.

De menigte keerde zich tegen 22.00 uur tegen agenten. De politiemensen zagen zich genoodzaakt enkele waarschuwingsschoten in de lucht te lossen. Niemand raakte gewond bij de schermutselingen.

Het muziekfeest begon dinsdagmiddag om 1 uur. Aanvankelijk was het heel gezellig, maar in de loop van de avond werd het wat onrustig.

Twee groepen waren agressief naar elkaar en naar anderen toe. Rond 20.00 uur verwijderde de politie een persoon en moest de muziek zachter, aldus de woordvoerder.

Flessen

Tegen 10 uur laaide de onrust weer op en ontstond er een vechtpartij. Daarbij zou iemand met een mes gestoken zijn. De politie kwam ter plaatse, maar trof geen gewonde aan.

Vanaf dat moment had de menigte het op de agenten gemunt en bekogelde de politiemensen met flessen.

Het was toen meteen afgelopen met het feest. De lichten gingen aan, de muziek uit en de nooduitgangen open. Tegen kwart voor elf was het plein leeg. Het feest zou normaal tot elf uur hebben geduurd.

Aboutaleb

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam wil ''tot op de bodem'' uitgezocht zien wat er dinsdagavond is gebeurd bij het bevrijdingsfeest in zijn stad.

Volgens een zegsman van de burgemeester is Aboutaleb ''zeer verontrust'' door de aard van de incidenten. Hij spreekt van groepen die ''moedwillig de confrontatie zoeken, eerst met elkaar en vervolgens met de politie.''

Lezersfoto's

Bekijk alle lezersfoto's van Bevrijdingsdag op NUfoto.nl