DEN HAAG - In het centrum van Den Haag woedt een grote brand in een kantoor-, woon- en winkelcomplex in aanbouw. Het vuur ontstond woensdagmiddag op de 15e verdieping van het 26 verdiepingen tellende pand en is waarschijnlijk doorgeslagen tot aan het dak.

Het pand staat aan de Schenkkade op de hoek met de Beatrixlaan. Dakdekkers waren op de 15e verdieping aan het werk met een brander. De vlammen bereikten hout achter een zinken plaat, waarna het vuur ontstond.

Het complex moest over enkele maanden klaar zijn. Er komen kantoren, 207 huurwoningen en een hotel met ongeveer 200 kamers en winkels en uitgaansgelegenheden in het gebouw. Niemand raakte gewond door de brand. De bouwvakkers konden zich snel in veiligheid stellen met de lift. De directe omgeving van het gebouw is uit voorzorg wel afgezet, omdat brandend materiaal naar beneden viel.

De woordvoerder van de brandweer spreekt van een lastige brand, aangezien de in vlammen staande verdiepingen niet bereikbaar zijn met de hoogwerker. Met behulp van een hogedrukslang probeert men nu de brand van binnenuit te blussen.