BILGE - Een groep gemaskerde schutters heeft maandagavond zeker 44 mensen om het leven gebracht tijdens een bruiloft in Turkije. Het bloedbad werd aangericht in het dorp Bilge, in het zuidoosten van het land.

Volgens een ooggetuige waren er circa tweehonderd mensen aanwezig bij het huwelijksfeest. De daders maakten tijdens hun moordpartij, die ongeveer een kwartier duurde, gebruik van machinegeweren en handgranaten.

De bruid en de bruidegom hebben het drama niet overleefd. Onder de slachtoffers zijn zestien vrouwen en zes kinderen.

Vete

Een vete tussen twee families ligt ten grondslag aanhet bloedbad. Dat heeft de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Besir Atalay bekendgemaakt. De politie heeft acht mensen opgepakt en hun wapens in beslag genomen.

Volgens lokale media was er afgelopen jaren sprake van een vete tussen twee families is het dorpje. Atalay liet weten dat arrestanten en slachtoffers dezelfde achternaam dragen, wat zou wijzen op ruzie in de familie.

Dorpswacht

Een aantal familieleden van zowel de bruid als de bruidegom zou behoren tot de Dorpswacht, een zwaarbewapende militie die is opgezet met hulp van de autoriteiten. De militie wordt ingezet in de strijd tegen Koerdische guerrilla's in de onrustige regio.