APELDOORN - De bloemenzee bij het Canadese bevrijdingsmonument is dit weekeinde verder gegroeid.

De afgelopen dagen legden mensen ook sporadisch bloemen neer bij De Naald, waartegen de zwarte Suzuki donderdag tot stilstand kwam. Die bloemen zijn daar zondag weggehaald.

Wat bij De Naald resteert, zijn de verwrongen restanten van het hekwerk.

Kerkdienst

De dienst in de Grote Kerk in Apeldoorn stond zondag grotendeels in het teken van het drama dat zich op Koninginnedag niet ver van de kerk afspeelde.

Wijkpredikant Rob Visser sprak tijdens de door enkele honderden kerkgangers bezochte dienst van ''verdoofde mensen'', ''vele vragen'' en ''enorm verdriet''.

In het gebed vroeg de wijkpredikant om steun voor de nabestaanden van de slachtoffers, hulpverleners en voor de koninlijke familie. De kerk blijft ook de komende dagen nog open voor mensen die een moment stilte zoeken.

Plantijn

Ongeveer honderdvijftig belangstellenden kwamen zondag in Amsterdam bijeen om de 71-jarige Antilliaan Wielfrido Plantijn te herdenken.

Hij was lid van de dansgroep Expreshon Kultural die mee zou doen aan de historische optocht. Toen ze bij de dranghekken klaarstonden om aan te sluiten, werden ze vol geraakt door de zwarte auto van Karst T.

De minuut stilte voor de eredivisiewedstrijd FC Utrecht - Feyenoord is zondag in de uitverkochte Galgenwaard wreed verstoord.

Na amper 20 seconden klonk uit het vak van de fanatieke aanhangers van de thuisclub de eerste verwensing aan het adres van de bezoekende club. Daarop volgde snel een soortgelijke schreeuw vanaf de tribune met Rotterdamse fans.

Koningshuis

Leden van koninklijke familie hebben zaterdag zeven gewonden van de aanslag bezocht in diverse ziekenhuizen. Ze spraken ook met familieleden. Eén slachtoffer verkeert nog in kritieke toestand; die kon niet worden bezocht.

Karst T., de dader van de aanslag in Apeldoorn, is overleden aan hersenletsel. Dat liet het Openbaar Ministerie (OM) zaterdag weten.

Uit sectie op zijn stoffelijk overschot is gebleken dat de man geen alcohol in zijn bloed had. Wel vond het Nederlands Forensisch Instituut sporen van cannabis, maar die kunnen tot enkele weken na gebruik zichtbaar blijven in het bloed, aldus het OM.