OLDEBERKOOP - Een onbekende man heeft afgelopen weekeinde een meisje op dezelfde wijze als de vermiste Lusanne van der Gun aangesproken. Directeur J. Nijboer van basisschool De Tjongeling in Oldeberkoop liet dat woensdag weten. De politie heeft het meisje inmiddels gehoord, maar verder nog geen mededelingen gedaan.

Voordat de vermissing van Lusanne maandagochtend bekend werd, kwam een meisje bij een leraar met eenzelfde soort verhaal. Toen directeur Nijboer van de vermissing van Lusanne hoorde, heeft hij het meisje naar de recherche gebracht.

De 11-jarige Lusanne is inmiddels al twee dagen zoek. Maandagochtend nam een man haar in zijn auto mee. De politie is sindsdien met man en macht op zoek, maar nog steeds zonder resultaat.

Kinderen

Inmiddels gaat het normale leven in het Friese dorpje wel gewoon door. Hoe moeilijk dat soms ook is. "Nadat 's middags alle kinderen weer met hun ouders mee naar huis zijn, gaan we met het docententeam bijeen zitten. Even in onze kamer, een kop thee en dan de deur op slot om samen de dag te bespreken", aldus Nijboer. "Er komt zoveel op ons af. Niet alleen de pers, maar ook vragen van kinderen. Je mag tegen kinderen nooit liegen. Dus als een kind vraagt of Lusanne dood kan zijn, kan je dat niet ontkennen".