PARIJS - In Frankrijk zijn de eerste gevallen van Mexicaanse griep vastgesteld. Het gaat om twee personen die het nieuwe griepvirus onder de leden hebben, meldde de minister van Volksgezondheid Roselyne Bachelot vrijdag.

Ook is er een derde persoon die ''zeer waarschijnlijk'' besmet is met de variant van het H1N1-virus. Bachelot zei dat de drie in Mexico zijn geweest. ''Ze liggen in ziekenhuizen in Parijs en maken het goed.''

Het Mexicaanse griepvirus is minder agressief dan eerder werd gevreesd. Dat stelde de Mexicaanse minister van Volksgezondheid José Angel Córdova vrijdag op een persconferentie.

''Het is geen geval van vogelgriep, waarbij 70 procent van de besmette mensen overleed'', aldus Córdova.

Eenvoudig

Volgens de minister is het nieuwe griepvirus weliswaar veel besmettelijker dan de vogelgriep, maar ook eenvoudig te behandelen met medicijnen, op voorwaarde dat die bijtijds worden toegediend.

Tot nog toe kwamen vijftien Mexicanen om het leven gekomen door de nieuwe griepvariant. Laboratoriumonderzoek heeft verder bevestigd dat daarnaast ruim driehonderd mensen in Mexico het virus onder de leden hebben.