AMSTERDAM - Een man die vorig jaar vier kleine kinderen doodde door hen van een hoge brug te gooien heeft de doodstraf gekregen. Een rechter in de Amerikaanse staat Alabama heeft dat vonnis donderdag uitgesproken.

De 38-jarige Lam Luong werd in maart veroordeeld voor de moorden.

Op 7 januari vorig jaar gooide hij vier kleine kinderen van de 24 meter hoge Dauphin Island Bridge aan de kust van Alabama, nadat hij ruzie had gehad met de moeder van de kinderen, die in leeftijd varieerden van 4 maanden tot drie jaar oud.

De drie jongste kinderen, twee meisjes en een jongetje, waren van Luong en zijn partner. De oudste was een kind van Luongs partner uit een vorige relatie.

Drugs

De moeder van de kinderen getuigde tijdens de rechtszaak en zei dat Luong drugs gebruikte en er een andere vriendin op nahield.

Luong, een garnalenvisser die met zijn gezin vanwege orkaan Katrina voor enige tijd naar Georgia was verhuisd, had bij terugkeer in oorspronkelijke woonplaats Bayou La Batre geen werk meer kunnen vinden.

Wens

De doodstraf die de rechter donderdag uitsprak was in overeenstemming met de wens van de jury die Luong vorige maand veroordeelde. De verdediging had om levenslang gevraagd, maar de rechter vond dat er te zeer sprake was van verzwarende omstandigheden.

Hij zei dat de kinderen hun dood in blinde paniek tegemoet moeten zijn gevallen. Ze leefden nog toen ze in het water vielen.

De rechter bepaalde ook dat aan Luong, gedurende de periode dat hij op voltrekking van het doodvonnis wacht, elke dag foto's van de vier slachtoffers moeten worden getoond.