BAKOE - Dertien mensen zijn donderdag doodgeschoten op een universiteit in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe, toen een schutter het vuur opende op studenten en docenten. Dertien mensen raakten gewond. Voor de politie kon ingrijpen, schoot de schutter zichzelf dood.

Dat hebben het ministerie van Binnenlandse Zaken en het bureau van de staatsaanklager in de vroegere sovjetstaat aan de Kaspische Zee laten weten.

De schutter is een 29-jarige Georgiër. Volgens lokale media is hij in het buurland geboren, maar is hij van Azerbeidzjaanse afkomst. Hij ging van de begane grond naar de zesde verdieping en beschoot mensen met een Makarov-pistool, een semiautomatisch wapen van Russische makelij.

Volgens het televisiestation ANS schoot de man een bewaker en een schoonmaker dood toen hij het gebouw binnenging. Vervolgens opende hij het vuur op studenten en docenten. Onder de doden zijn drie buitenlanders: twee Sudanezen en een Syriër.

Politie sloot wegen naar de prestigieuze Staatsacademie voor Olie af en speciale elitetroepen omsingelden het gebouw. Op de trap van het universiteitsgebouw lag bloed en reddingswerkers sleepten lijkzakken naar buiten.