MOERDIJK - Een zwaargewonde vrouw heeft dinsdagmiddag na een ongeval op de A16 in een ambulance ter plaatse een baby ter wereld gebracht. De vrouw, een 30-jarige inwoonster van Rotterdam, is kort daarna in een ziekenhuis in Dordrecht aan haar verwondingen overleden.

Het slachtoffer zat in een auto die betrokken was bij een gecompliceerde aanrijding tussen een vrachtwagen en twee personenauto's. De politie heeft de vrachtwagenchauffeur in overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld vanwege de ernst van de aanrijding.

Gezond

Ambulancepersoneel en een anesthesist die zich toevallig in de buurt bevond, hielpen de vrouw. De baby is na de geboorte naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam overgebracht. Het kindje maakt het, volgens de politie, naar omstandigheden goed. De vader raakte bij het ongeval lichtgewond.

Over de kop

Het ongeluk gebeurde aan het eind van de middag tussen de aansluiting met de A17 en de Moerdijkbrug in de richting Rotterdam. De politie vermoedt dat de 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Lisserbroek met zijn vrachtwagen met oplegger in aanraking kwam met een personenauto rechts van hem. Door die botsing schoot de personenauto naar links over de weg waar juist het echtpaar uit Rotterdam kwam aanrijden. Dat kon de auto niet meer ontwijken. De wagen sloeg over de kop.

Door het ongeluk ontstond er een lange file tussen Prinsenbeek en de Moerdijkbrug. In de loop van de avond kon een deel van de A16 worden vrijgegeven. Als de politie haar onderzoek heeft afgerond, wordt ook de laatste rijstrook weer voor het verkeer opengesteld.