DEN BOSCH - Het gerechtshof in Den Bosch heeft dinsdag de 56-jarige Geoffrey J. veroordeeld tot twaalf jaar cel wegens de verkrachting van een 9-jarig Bredaas meisje in haar eigen slaapkamer in 2006.

De celstraf is weliswaar hoger dan de rechtbank eerder bepaalde, maar het hof schrapte de tbs met dwangverpleging die de rechter vorig jaar oplegde.

Omdat de verdachte weigerde mee te werken aan onderzoeken naar zijn geestesvermogens, zijn er volgens het gerechtshof onvoldoende argumenten om te zeggen dat hij iets mankeert.

De verkrachting moet hem daarom volledig worden toegerekend, aldus het arrest.

Verklaring

J. is drie keer eerder veroordeeld voor zedenmisdrijven. Hij drong in de vroege ochtend van 10 september 2006 het huis van het meisje in Breda binnen.

Belangrijkste bewijzen voor de verkrachting vormen de verklaring van het meisje en een spermaspoor, afkomstig van de verdachte, dat op de vloerbedekking van haar kamer is gevonden.

Steentjesgooier

J. kon worden aangehouden, nadat in een opsporingsbericht op televisie zijn foto was getoond. De 56-jarige man stond eind jaren negentig bekend als de Woenselse steentjesgooier.

Hij trok de aandacht van jonge meisjes in de Eindhovense wijk Woensel door steentjes tegen hun raam te gooien. Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde hem in 2003 voor het laatst tot acht jaar cel wegens ontucht met een 9-jarig meisje in Eindhoven.