MIJDRECHT - Vrijwel alle bewoners van de getroffen wijken in Wilnis kunnen dinsdagavond naar huis. Dat heeft burgemeester M. Burgman gezegd tijdens een bijeenkomst met de getroffen bewoners.

Volgens haar mogen de inwoners van het wijkdeel Veenzijde 2 om .00 uur naar huis. Inwoners van het wijkdeel Veenzijde 1 mogen om .00 uur terugkeren. Ook de overige delen van de wijk worden in de loop van de avond vrijgegeven. Het grootste deel van de bewoners van woonboten kan ook dinsdagavond terug. Volgens de burgemeester is 'een tiental' woonarken nog niet geschikt om te bewonen.

De eigenaren hiervan moeten bij familie of kennissen blijven slapen of bij de gemeente aankloppen voor een plek om te overnachten. Acht huizen worden op dit moment nog bouwtechnisch onderzocht. Vermoedelijk zullen de bewoners van die huizen in ieder geval dinsdag niet naar hun woning terug kunnen.

Enkele inwoners van het wijkdeel Veenzijde 2 zullen bij thuiskomst een laagje water op de vloer aantreffen, aldus Burgman. In de huizen van bewoners van Veenzijde 1 is een laag prut achtergebleven. Die kan volgens de burgemeester vijf tot tien centimeter dik zijn.