AMSTERDAM - In het Scheper Ziekenhuis in Emmen is nog een patiënt overleden na een maagverkleiningsoperatie. Dat meldt RTL Nieuws.

Hiermee is het aantal sterfgevallen na maagverkleiningsoperaties in het ziekenhuis volgens RTL Nieuws op zes uitgekomen.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg bevestigt dat er vijf 'calamiteiten' hebben plaatsgevonden, maar wil het zesde geval niet bevestigen.

"Er loopt momenteel een onderzoek, daar gaan we niet op vooruitlopen", liet een woordvoerder van de inspectie vrijdagavond weten.

Chirurg

Donderdag werd bekend dat Nick Reijen, de chirurg die de operaties uitvoerde, voorlopig niet meer mag opereren.

De raad van bestuur van het ziekenhuis heeft besloten dat de arts zolang het onderzoek naar hem loopt, geen medisch-specialistisch werk meer mag verrichten in het ziekenhuis en ook elders niet.

Uit berichten in Duitse media bleek deze week dat Reijnen, die twee weken geleden al op non-actief werd gesteld, eerder in Duitsland was veroordeeld voor ernstige fouten.

Onderzoek

Het Scheper Ziekenhuis reageerde geschrokken en kondigde het onderzoek aan.

Reijnen zou in 2005 na maagverkleiningsoperaties zijn veroordeeld voor ten minste drie ernstige medische missers in Duitsland, waarbij een patiënt overleed.

Hij werkte toen al in Emmen , maar het ziekenhuis wist van niets. In het Drentse ziekenhuis worden voorlopig geen maagverkleiningsoperaties meer uitgevoerd.