APELDOORN - Een motoragent is maandagmiddag in Apeldoorn door een groep jongeren gemolesteerd. De agent kreeg enkele rake klappen, onder meer in zijn nek. De jongens vernielden bovendien de spiegels van de motor en schopten ook tegen zwaailichten en stopbord. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De agent probeerde maandag een 24-jarige scooterbestuurder uit Apeldoorn aan te houden. Deze reed zonder helm en probeerde aan zijn aanhouding te ontsnappen. De achtervolging die volgde, ging over voetpaden, door plantsoenen en tussen bergingen van woningen door. De vluchtende scooterrijder passeerde tot twee keer een groep jongeren. Uit deze groep werd een jas naar de agent gegooid. De motoragent wist de jas net op tijd te ontwijken.

Vluchtpoging

Uiteindelijk gaf de 24-jarige man zijn vluchtpoging op. De agent boeide de verdachte. Daarop kwam de groep jongens zich met de aanhouding bemoeien. Een van hen startte de in beslaggenomen scooter en ging erop vandoor.

Toen nog vier agenten assistentie kwamen verlenen, kon de -jarige Apeldoorner worden meegenomen. De andere jongens zijn niet direct opgepakt. Daarvoor moet eerst duidelijk zijn wie welke strafbare feiten heeft gepleegd.

De politie gaat uitzoeken wat de rol van elk individu is geweest. "Naar verwachting levert dat de komende dagen nog aanhoudingen op", aldus een politiewoordvoerder. De 46-jarige moeder van één van de jongens werd maandag wel aangehouden, wegens belediging van de motoragent. Zij kreeg een boete van 130 euro.