LELYSTAD - Een 17-jarige jongen uit Lelystad heeft tegenover de politie bekend dat hij zijn plaatsgenoot Paul Kentie (77) heeft vermoord. De man, die een seksuele voorkeur had voor getinte jongens, werd op 11 juni dood in zijn woning aan het Damrif aangetroffen. De jongen zit in voorlopige hechtenis.

Twee andere verdachten uit Lelystad en Den Haag zijn weer op vrije voeten. Er is volgens de politie "onvoldoende gebleken", dat zij iets met de zaak te maken hebben. Een derde verdachte (22) uit Lelystad zit nog vast voor verhoor. De politie rekende de vier mannen in, mede dankzij een tip na uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht. Ongeveer tien rechercheurs werken nog aan het onderzoek.

Een avond voor de vondst van het lichaam bleek er een ongebruikelijk hoog bedrag van Kentie's bankrekening te zijn gepind. Dat, en zijn seksuele voorkeur, bleek tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht, eind juni. Het programma leverde een handvol tips op. Onduidelijk is hoe de verdachten in relatie stonden met Kentie. Politie en justitie doen geen verdere mededelingen over het onderzoek.