WILLEMSTAD - De fractievoorzitters uit de Tweede Kamer hebben maandagochtend op Curaçao (plaatselijke tijd) achttien minuten met premier Mirna Godett gesproken. Het gesprek met de rest van de regeringsdelegatie was toen al ruim tien minuten bezig onder leiding van de Antiliaanse vice-premier Errol Cova. Godett was door "familiaire omstandigheden" verlaat.

Volgens de kersverse premier was de sfeer tijdens de ontmoeting echter goed. "Ik hoop dat de fractieleiders net zo positief blijven, als ze weer in Nederland zijn", zei ze na afloop van het gesprek. Daarbij spraken de Antillianen Papiaments.

Bij de begroeting kregen alle fractievoorzitters een hand van Godett. PvdA-leider Bos werd echter op een omhelzing getrakteerd, omdat hij de eerste was die zei dat het bezoek van de fractieleiders door moest gaan nadat daar aan het Binnenhof twijfel over was ontstaan. Godett kondigde aan dat de Nederlandse delegatie alle medewerking krijgt van haar regering bij het bezoek aan de Antiliaanse eilanden.

Later maandag bezoeken de fractievoorzitters een achterstandswijk op het eiland waar de partij van Godett en haar broer Anthony (leider van de grootste partij FOL) veel aanhang heeft.

Leider van de delegatie is voorzitter Weisglas van de Tweede Kamer. De deelnemende fractieleiders zijn Verhagen (CDA), Van Aartsen (VVD), Dittrich (D66), Bos (PvdA), Herben (LPF) en Rouvoet (ChristenUnie). GroenLinks vaardigt vice-fractievoorzitter Vos af.