RIJSWIJK - Door verkeersongevallen zijn het afgelopen weekeinde zeker zes mensen om het leven gekomen, onder wie drie motorrijders. In Oud-Beijerland zag een 25-jarige motorrijder uit die plaats op een kruising aan de Langeweg een tractor met aanhangwagen over het hoofd. Hij reed zonder te remmen tegen het voertuig aan en schoof gedeeltelijk onder de aanhanger. De bestuurder was op slag dood. De tractorbestuurder kwam met de schrik vrij.

Een 55-jarige motorrijder uit het Friese Hartwerd merkte zaterdagmiddag te laat een rij auto's op die voor de openstaande Eilandbrug over de IJssel op de N50 bij Kampen stonden te wachten. Hij botste achter op de laatste auto en overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Roosendaal

Een bromfietser (34) uit Roosendaal bezweek zaterdagavond in het ziekenhuis aan de verwondingen die hij eerder door een ongeval in zijn woonplaats had opgelopen. Het slachtoffer raakte zwaargewond toen hij met zijn bromfiets een automobilist die linksaf een parkeerterrein aan de Kloosterstraat op wilde rijden, links passeerde en ten val kwam. De man overleed kort na aankomst in het ziekenhuis.

Veenhuizen

Een 34-jarige vrouw uit Oosterwolde botste zaterdagochtend op een boom in Veenhuizen. De brandweer kon haar nog uit het autowrak halen, maar onderweg naar het ziekenhuis in Groningen overleed de vrouw aan haar verwondingen.

Een 38-jarige motorrijder uit Sondel botste in de nacht van zaterdag op zondag in zijn woonplaats eveneens op een boom. Hij reed in een flauwe bocht rechtdoor. De man stierf tijdens de rit naar het ziekenhuis.

Lochem

In Lochem verongelukte zondagmorgen een 22-jarige inwoner van Ruurlo. Door nog onbekende oorzaak kwam hij met zijn auto in de berm terecht en botste tegen een boom. De man overleed ter plekke.