L'AQUILA - Het rampgebied in het centrum van Italië is dinsdagavond getroffen door een zware beving. Dat meldden de Italiaanse autoriteiten.

Het Italiaanse persbureau ANSA meldde dat daarbij een dode was gevallen, maar trok het bericht later in. De beving had een kracht van ongeveer 5,6 op de schaal van Richter.

Of het om een nieuwe aardbeving gaat of een naschok van de beving van maandagochtend, is niet duidelijk.

Gebouwen

Door de laatste trillingen zijn opnieuw gebouwen in de stad L'Aquila verwoest. L'Aquila en omgeving zijn toch al zwaar getroffen door de beving van maandagochtend. Volgens de meest recente cijfers zijn daardoor 250 mensen omgekomen.

Reddingsmedewerkers haalden dinsdagavond een meisje (19) levend uit het puin in L'Aquila, 42 uur na de aardbeving van maandagochtend.

Meisje

Brandweerlieden waren aan het graven in de brokstukken van wat eens een vier verdiepingen tellend gebouw was, toen ze haar hoorden schreeuwen, meldden Italiaanse media. Onder luid applaus werd het meisje, gekleed in pyjama, gered. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Eerder op de dag werd een 98-jarige vrouw in goede gezondheid uit het puin gehaald in een nabijgelegen dorp. Ze had al breiend 30 uur gewacht op haar redders.