BELGRADO - De voormalige president van Joegoslavië en vanServië, Slobodan Milosevic, heeft ontkent ook maar iets te maken tehebben gehad met politieke moorden en aanslagen. Hetoud-staatshoofd schrijft dat in een zondag gepubliceerde brief inde Belgradose krant Vecernje Novosti.

Milosevic claimt niet achter de moord te zitten op zijnvoorganger als president van Servië, Ivan Stambolic, en ook nietste maken hebben gehad met de mislukte moordaanslag opoppositieleider Vuk Draskovic.

Ook kent hij naar eigen zeggenMilorad Lukovic niet die ervan verdacht wordt achter de moord oppremier Djindjic te zitten. Lukovic, alias Legija, was ten tijdevan Milosevic' presidentsschap commandant van een beruchte specialeeenheid van de geheime dienst.

De voormalige president staat momenteel in Den Haag terecht voorhet Joegoslavië-Tribunaal wegens misdaden begaan tijdens deoorlogen in Kroatië, Bosnië en in Kosovo. Hij zou zich schuldighebben gemaakt aan misdaden tegen de menselijkheid enoorlogsmisdaden.

Valselijk beschuldigd

Volgens Milosevic beschuldigen de autoriteiten in Belgrado hemvan misdaden in eigen land om zo zijn verdediging voor hetJoegoslavië-Tribunaal in de war te schoppen. "In maart 2001 hebbenze me valselijk beschuldigd, alleen maar om me te arresteren en menaar Den Haag over te brengen. Nu in 2003 doen ze hetzelfde. Dezekeer is de reden dat de regering dit valse hof (hetJoegoslavië-Tribunaal) van een duidelijke afgang probeert teredden."Het proces tegen Milosevic wordt maandag na een onderbreking vandrie weken hervat.