HILVERSUM - Het idee van Leefbaar Rotterdam om een grens aanhet aantal allochtonen in de stad te stellen, krijgt steun bij 62procent van de Rotterdammers. Eenkwart van de inwoners is tegen hetvoorstel en 13 procent heeft geen mening. Dat blijkt zaterdag uiteen enquête van bureau Intomart in opdracht van RTL Nieuws.

Het onderzoeksbureau ondervroeg ruim vijfhonderd Rotterdammers.Op de vraag of de stad voor maar maximaal de helft uit allochtonenmag bestaan, antwoordde 61 procent bevestigend. 27 procent vindtvan niet. Verder meent 71 procent van de ondervraagden datallochtonen over het hele land verspreid moeten worden. 16 procentis het hiermee oneens en 13 procent heeft geen mening.

Leefbaar Rotterdam legde vrijdag het voorstel neer bij hetcollege van burgemeester en wethouders. Volgens de partij krijgtRotterdam te veel zwakke groepen binnen en is een limiet aan detoestroom van allochtonen een mogelijke oplossing. "In Rotterdamis de helft van de bevolking van allochtone afkomst. Er zijn dorpenin Nederland waar er nog niet één woont", zei een woordvoerder.

Ook PvdA-lid D. Schrijer van de deelgemeente Charlois luiddeonlangs de noodklok.