DEN HAAG - De politie en de ANWB hebben geen grote problemen gemeld dinsdag tijdens de Afghanistan-top. Wel hebben automobilisten op de A4 tussen Schiphol en Den Haag tijdens de ochtend en avondspits flink wat last gehad van files in verband met de eendaagse top in Den Haag.

Zowel in de ochtend als in de middag werd een rijstrook van de A4 afgezet voor het vervoer van de delegaties naar en van de conferentie. Dat leidde tot lange files.

Tijdens de avondspits stond er op de A4 richting Amsterdam zelfs 17 kilometer file. Volgens de ANWB was het ''een rommeltje'' op de A4.

Toch viel de verkeersdrukte dinsdag mee. Een woordvoerder van het Korps landelijk politiediensten (KLPD) was tevreden over het verloop van de ochtendspits.

''De mensen hebben blijkbaar goed geluisterd naar de informatie en hun maatregelen genomen. Het verkeersinfarct is uitgebleven.''

Avondspits

De ANWB zei 250 kilometer file te verwachten voor de avondspits. Uiteindelijk bleef de filelengte steken bij 160 kilometer.

De politie Haaglanden sprak dinsdagavond van een vlekkeloze dag. Rondom het World Forum probeerde dinsdagochtend enkele tientallen buurtbewoners een glimp van de delegatieleden op te vangen. De politie was rond het conferentieoord massaal aanwezig.

Demonstraties

Volgens een woordvoerder hebben er dinsdag vier demonstraties plaatsgevonden. Die waren allemaal aangemeld. De politie heeft dinsdag een arrestatie verricht op de Johan de Wittlaan. Het ging om een vrouw die weigerde weg te gaan toen agenten daarom vroegen.

Ook de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen was tevreden. ''Alles is vandaag volgens het boekje verlopen'', zei hij dinsdag na afloop van de top.