AMSTERDAM - De personen die werden verdacht van betrokkenheid bij de terreurdreiging op de Arena Boulevard in Amsterdam, inventariseren de schade die zij hebben geleden door hun arrestatie.

Dat zei hun advocaat Victor Koppe dinsdag naar aanleiding van berichtgeving van de NOS.

Koppe zei dat van een schadeclaim nog geen sprake is. Eerst moet volgens hem worden uitgezocht welke schade de ex-verdachten precies hebben geleden.

Daarna willen ze praten met de gemeente en eventueel andere overheidsinstanties, om te zien of de zaak valt te schikken. Pas als dat allemaal niet lukt, volgt mogelijk een claim, aldus Koppe.

Aanslag

Zeven personen met een Marokkaanse achtergrond werden op 12 maart aangehouden op verdenking van dreigen met een terroristische aanslag. Een telefonische tip vanuit Brussel over een op handen zijnde aanslag bij onder meer de Ikea-vestiging aan de Arena Boulevard, deden bij de gemeente, politie en justitie alle alarmbellen rinkelen.

De omgeving van Ikea werd afgezet en zeven mensen werden opgepakt. Een dag later waren zij alweer op vrije voeten omdat ze niets met de dreiging van doen bleken te hebben.