DEN HAAG - Automobilisten op de A4 tussen Schiphol en Den Haag hebben tijdens de ochendspits flink wat last gehad van files in verband met de Afghanistantop.

De file voor Leidschendam kwam door het afzetten van de linkerbaan van de A4 tussen Schiphol en Leidschendam voor de aanvoer van delegaties naar de conferentie.

Ook tussen Den Haag en Schiphol ontstonden lange files door kijkers naar de andere kant van de weg. Op de A44 richting Den Haag waren ook lange files. De files lossen langzaam op.

In Den Haag werd een aantal wegen vanaf de A4 richting het World Forum afgesloten. Dat zorgde voor extra vertraging in de stad. De afsluitingen duren tot 11 uur.

Tevreden

Een woordvoerder van het Korps landelijk politiediensten (KLPD) was tevreden over het verloop van de ochtendspits. "De mensen hebben blijkbaar goed geluisterd naar de informatie en hun maatregelen genomen. Het verkeersinfarct is uitgebleven."

De politie in Den Haag zegt dat het druk in de stad is, maar dat er geen grote problemen zijn. "We doen er alles aan om de doorstroming van het verkeer op gang te houden, zegt een woordvoerder.

Rondom het World Forum probeert een tiental buurtbewoners een glimp van de delegatieleden op te vangen. De politie rond het conferentieoord is massaal aanwezig. De conferentie begint om kwart voor elf.