LAHORE - Militanten hebben maandagmorgen een politieacademie in Pakistan aangevallen. Volgens bronnen bij de politie zijn al zeker twintig mensen om het leven gekomen. Daarnaast zouden 52 agenten in opleiding gewond zijn geraakt. Elitetroepen hebben het complex omsingeld.

Een nog onbekend aantal gewapende mannen viel rond 07.00 uur (lokale tijd) het instituut in de plaats Manawan, nabij de miljoenenstad Lahore aan. Ze gooiden handgranaten en begonnen te schieten met automatische geweren.

Volgens ooggetuigen droegen de aanvallers politie-uniformen. Ze zouden het complex, dat langs de weg van Lahore naar het nabijgelegen buurland India ligt, vanuit vier richtingen zijn binnengevallen.

Verweren

De slachtoffers konden zich nauwelijks verweren, aangezien de agenten in opleiding nog niet beschikken over vuurwapens. De academie biedt scholing aan circa 850 leerlingen. Het is onduidelijk hoeveel mensen in het complex waren bij het begin van de aanval.

Paramilitairen hebben het terrein van de academie omsingeld. Ze beschieten de militanten vanaf de daken van omliggende huizen.

Tv-stations lieten beelden zien van dode en gewonde politieagenten in spe op de appelplaats. Ook was te zien hoe een groot aantal agenten de school ontvluchtte.

Het is de zoveelste aanslag dit jaar in Pakistan. Extremistische moslims proberen het circa 175 miljoen inwoners tellende land te destabiliseren met aanvallen op onder meer de politie, ambtenaren, bestuurders en westerse doelwitten.