ROTTERDAM - In een meubelopslagplaats op bedrijventerreinSpaanse Polder in Rotterdam heeft in de nacht van vrijdag opzaterdag een zeer grote brand gewoed. De brandweer kon rond halfdrie het sein brand meester geven, maar toen was de opslag alverwoest.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. "Bij aankomst bleekeen deur van de loods open te staan, we sluiten brandstichting nietuit. Maar technisch onderzoek moet daar duidelijkheid oververschaffen", aldus een woordvoerder van de politie. Over deschade kan nog weinig gezegd worden. Er vielen geen gewonden.

Volgens de politie ontstond de brand rond middernacht. Evendaarna is er een ontploffing gehoord, waarschijnlijk van eengeëxplodeerde gasfles. Naast het pand staat een bedrijfje metchemicaliënopslag. De brandweer kon voorkomen dat het vuuroversloeg.

Volgens een woordvoerder is de brandweer nog tot zaterdagmiddagtwaalf uur bezig met nablussen. Voor het bluswerk zette debrandweer zestig tot zeventig mensen in. De Havendienst verleendebijstand met twee boten.

Wegens de rookontwikkeling is de noordbaan van de A20 korte tijdafgesloten geweest voor verkeer.