TILBURG - Een politieagent is zondagochtend vroeg op de Paleisring in het centrum van Tilburg zwaar mishandeld. Een 45-jarige inwoner uit Rijen is aangehouden, twee bekenden van de man moesten ook mee naar het bureau. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De 32-jarige politieman die gewond raakte bemiddelde rond half zes in de ochtend bij een ruzie tussen een aantal vrouwen.

Hij werd aangesproken door een 27-jarige Tilburger. De man beledigde de agent en werd daarop weggestuurd. Dat was aanleiding voor de 45-jarige man uit Rijen om de agent vast te pakken.

Keel

Hij greep de politieman bij de keel waardoor die geen lucht meer kreeg. Na een worsteling wist de agent zichzelf te bevrijden. Tijdens de worsteling greep de Rijenaar de hand van de agent en draaide zijn vingers om.

Tegelijkertijd bedreigde een omstander de agent verbaal met de dood. Collega's van de politieagent, een zogenoemde politiebiker, schoten te hulp en hielden drie mensen aan. De agent moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. Daar bleek dat de banden en de spieren van zijn vingers gescheurd zijn.