BOGOTA - Een Colombiaan heeft zijn dochter meer dan een kwart eeuw misbruikt. Hij verwekte in die jaren zeker acht kinderen bij haar. Dat hebben Colombiaanse media zondag gemeld.

Enkele kranten berichtten dat de bijna 70-jarige vader Arcedio Alvarez nog meer kinderen verwekte dan de acht die nu nog leven.

Enkele kinderen zouden al dood zijn. De krant El Espectador schreef over zes omgekomen kinderen, Volgens andere media waren het er drie.

Moeder

Het misbruik begon toen Alba Nidia Alvarez (nu ongeveer 35) nog geen tien jaar oud was. Haar moeder was kort daarvoor overleden. Arcedio Alvarez woonde met zijn dochter en de kinderen in de provincie Tolima in het midden van Colombia.

De vrouw kwam pas in verzet tegen haar vader, nadat hij een van hun kinderen had geslagen. Ze vluchtte met zes van de acht kinderen. Twee jongens bleven bij hun vader. Nadat ze door een pastoor was opgevangen, deed de vrouw aangifte. Vrijdag hield de politie Arcedio Alvarez aan.

Geen incest

De man wordt verdacht van incest en verkrachting, maar hij ontkent dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Volgens de man was het geen incest, omdat het meisje niet zijn biologische dochter was, en gebeurde de seks met wederzijdse instemming. Het slachtoffer zei tegen de krant El Tiempo dat zij de man wel degelijk als haar vader beschouwde.

De zaak wordt in Colombiaanse media vergeleken met het Oostenrijkse Fritzl-schandaal, waar een man zijn dochter bijna een kwart eeuw lang opsloot in een kelder en zeven kinderen bij haar verwekte.