AMSTERDAM - De man wiens lichaamsdelen in februari in het IJ in Amsterdam zijn gevonden, is geïdentificeerd. Het gaat om een 29-jarige Ier.

Een politiewoordvoerder liet zaterdag weten dat het een bekende van de politie is. Ierse media melden dat het om een vermeende drugs- en wapendealer gaat.

De politie vond de man op 24 februari in het water bij de Diemerzeedijk. Delen van zijn lichaam waren afzonderlijk verpakt in tassen, koffers en vuilniszakken.

Misdrijf

De Ier is door een misdrijf om het leven gekomen, maar onduidelijk is nog hoe precies. Wel staat vast dat hij nog niet lang in het water lag. De politie heeft nog niemand aangehouden.

Volgens Ierse media heeft de politie in dat land de Nederlandse collega's de afgelopen weken geholpen tijdens het onderzoek. De identiteit van het slachtoffer zou zijn vastgesteld met behulp van zijn DNA en vingerafdrukken.

Sommige nieuwsbronnen melden dat justitie in Ierland de man anderhalf jaar geleden aanklaagde na de vondst in Dublin van drugs met een totale waarde van 100.000 euro en vijf vuurwapens. De Ierse autoriteiten zouden hem sindsdien uit het oog zijn verloren.