GIESSEN - Een rechtbank in het Duitse Giessen heeft vrijdag een echtpaar veroordeeld tot levenslang wegens moord omdat ze hun veertien maanden oude dochter hebben laten verhongeren. Dat meldde de Hessischer Rundfunk.

De 23-jarige moeder en de 35-jarige vader uit het dorp Bromskirchen hebben uit ''desinteresse, onverschilligheid en gevoelloosheid'' hun dochtertje Jacqueline niet meer gevoed en verzorgd en haar daardoor op een gruwelijke wijze gedood, aldus het vonnis.

Toen de moeder het kind uiteindelijk naar een arts bracht was ze al dood en woog ze nog maar zes kilo.

Geen gevoel

De moeder verklaarde tijdens het proces dat ze de verzorging niet meer aankon en geen gevoel voor het kind had. Haar man zou geen oog hebben gehad voor haar problemen.

Hierdoor ging ze tenslotte aan de drugs. De vader zei dat de renovatie van het huis en de verzorging van beide honden en de vissen alle aandacht van hem opeisten.

Een andere rechtbank veroordeelde de moeder vorig jaar januari tot acht jaar cel en de vader tot drie jaar. Het proces werd later ongeldig verklaard omdat de bewijsvoering in het eerste proces niet klopte.