HILVERSUM - Fons Spooren, de voormalig commercieel directeurvan PSV die wordt verdacht van seks met minderjarige jongens in hetAnne Frankplantsoen in Eindhoven, ontkent dat hij strafbare feitenheeft gepleegd. Dat heeft hij gezegd in een telefonischvraaggesprek met televisieprogramma NOVA.

De politie pakte in mei van dit jaar de 39-jarige Spooren uitNetersel op. Aanvankelijk gebeurde dat op verdenking van ontuchtmet minderjarigen, later kwam daar een aanklacht voor zwaremishandeling bij. De man zou ondanks besmetting met HIV, het virusdat aids kan veroorzaken, onbeschermde seks hebben gehad met dejongens.

Het is voor het eerst dat Spooren zelf reageert op debeschuldigingen van het Openbaar Ministerie. De voormaligcommercieel directeur ontkent beide zaken.

Ouder dan achttien

"Ik heb vanaf dag één bekend dat ik in dat park kwam. Ik hebook vanaf dag één gezegd dat ik daar geen strafbare feiten hebgepleegd. Nu blijkt in één keer dat de jongens die zich daar tegenbetaling hebben aangeboden, vele jaren geleden jonger dan achttienzijn geweest en daar komen ze nu in één keer mee op de proppen. Ikheb nooit iemands paspoort gevraagd en dus kan ik dat ook nietzeker weten. Maar ze zagen er in ieder geval wel ouder dan achttienuit", aldus Spooren.

Hij vindt dat alleen zijn vrouw hem mag straffen, "omdat iksociaal en moreel natuurlijk wel foute dingen heb gedaan in mijndubbelleven". Dat is volgens Spooren echter iets anders dan eenstrafbaar feit plegen, zo zei hij.

Eerlijk proces

Spooren ontkent dat hij onbeschermde seks heeft gehad. "Ik hoopalleen dat ik een eerlijk proces krijg en dan zal in dat proces ookblijken dat het mijn woord is tegen dat van het OpenbaarMinisterie, want ik zeg dat het niet waar is."

De zaak-Spooren komt dinsdag voor de rechter in Den Bosch. Hetgaat om een zogeheten pro-formazitting. De inhoudelijke behandelingvan de zaak volgt in november.