WASHINGTON - De Amerikaanse regering heeft het ministerie vanFinanciën opdracht gegeven de tegoeden van zes leiders van demilitante Palestijnse beweging Hamas te bevriezen. Dat heeft deAmerikaanse president Bush vrijdag gezegd. Hij zei dat ook tegoedenvan vijf groepen die ervan worden verdacht Hamas te steunen, wordenbevroren.

In een verklaring vroeg Bush alle landen die vrede in hetMidden-Oosten willen Hamas als een terroristische beweging tebestempelen.

Hamas en Islamitische Jihad eisten de verantwoordelijkheid opvoor de aanslag dinsdag op een bus in Jeruzalem. Daardoor kwamenzeker twintig mensen om het leven. Bush zei dat Hamas door hetopeisen van de verantwoordelijk voor die actie opnieuw duidelijkheeft gemaakt een terreurorganisatie te zijn.

Woordvoerder McCormack van de Nationale Veiligheidsraad zei datde Amerikaanse regering al eerder tegoeden heeft bevroren van ledenvan Hamas die in de Verenigde Staten actief waren. McCormack steldedat Bush met het nieuwe besluit vertegenwoordigers van Hamas wilaanpakken die vanuit Europa fondsen proberen te werven voor demilitante beweging.