AMSTERDAM - De politie heeft een signalement opgesteld van de man die ervan wordt verdachte dat hij dinsdag de 69-jarige overblijfkracht op een schoolplein in Amsterdam-Zuid heeft doodgestoken.

Het gaat om een man met een getinte huidskleur en donker kort krullend haar. Hij droeg donkere kleding.

Over de leeftijd van de verdachte kon een politiewoordvoerder niets zeggen. De man zou zijn weggevlucht in de richting van De Lairessestraat. De politie heeft camerabeelden van de scholen en de omliggende straten veiliggesteld, liet ze eerder al weten.

In de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht deed een woordvoerder dinsdagavond een dringend beroep op getuigen zich te melden.

Gevaar

De politie benadrukte nogmaals dat de schoolkinderen niet in gevaar zijn geweest. De kinder- en zedenpolitie heeft dinsdagmiddag een onbekend aantal kinderen gehoord. Dat gebeurde in speciale studio's.

De politiezegsman sluit niet uit hier de komende dagen nog mee verder te gaan. ''Kinderen gaan ongetwijfeld bij hun ouders praten over wat ze hebben gezien'', aldus de zegsman.

Nazorg

De nazorg voor de kinderen, ouders en medewerkers ligt vooral bij de scholen. Die hebben woensdag Slachtofferhulp ingeschakeld. Volgens de woordvoerder hebben leraren heel professioneel gehandeld na het incident.

''Ze hebben de kinderen weggehouden bij de ramen.'' De leerlingen konden het slachtoffer namelijk vanuit de school zien liggen.

Over het motief heeft de politie nog altijd geen idee. Ze heeft geen aanwijzingen dat de dader een oud-leerling was of iemand die iets met de school te maken had.

De overblijfkracht werkte op twee van de drie scholen aan de Willem Witsenstraat.

Overblijfkracht doodgestoken