HILVERSUM - Máxima Zorreguieta gelooft haar vader als hij zegt niets te hebben geweten van martelingen en verdwijningen in zijn land. Dat zegt ze in het interview met haar en prins Willem-Alexander dat de NOS vrijdag uitzendt.

Dit heeft een van de interviewers, Paul Witteman, al verklapt in de rtv-gids van de VARA. "Waarom zou hij tegen mij liegen?" vraagt Máxima zich in het interview af.

Op de conclusies van professor Baud, die voorafgaand aan de verloving onderzoek deed naar het verleden van Jorge Zorreguieta en vaststelde dat Máxima's vader wel op de hoogte moet zijn geweest, zegt prins Willem-Alexander verder : "Dat is zijn mening, er staan andere tegenover."

Het gesprek is vrijdagavond om 21.22 uur te zien via Nederland . Volgens Witteman zijn er twee kennismakingsgesprekken aan voorafgegaan om tijdens het interview een ontspannen sfeer te krijgen. Dat is naar zijn idee gelukt.

"De houding van het verloofde stel was zeer open. Alles mocht worden gevraagd. Het gesprek is in één keer opgenomen en geen enkele vraag of antwoord is overgedaan", aldus Witteman in zijn wekelijkse column

/DOSSIERMáxima