DE BILT - Het KNMI voorziet de komende weken nog geen noemenswaardige regenbuien die een einde maken aan de lange periode van droogte. Dat zei een woordvoerder van het instituut donderdagavond.

Eerder voorspelde het KNMI donderdag nog dat de kans op regenbuien met meer dan 5 millimeter neerslag per dag in de eerste week van september aanmerkelijk zou toenemen. De kans op neerslag zou groeien door een wisselvalliger weertype.

Onzeker

"Uit de laatste gegevens die we donderdagavond kregen, blijkt echter dat het op lange termijn erg onzeker is dat er grote buien vallen", aldus een woordvoerder van het KNMI.

De komende dagen is er volgens het KNMI grote kans op voortzetting van het huidige, vrijwel droge weertype met een middagtemperatuur rond 20 graden Celsius. De kans op een regenbui is momenteel kleiner dan 30 procent.

September

Gemiddeld valt er in september 72 millimeter. Vorig jaar lag de hoeveelheid neerslag met 32 millimeter aanzienlijk onder het gemiddelde. Het jaar daarvoor was september met 211 millimeter juist de natste maand van het jaar.