CHARLESTON - De politie onderzoekt of er een verband is tussen een schietincident bij een winkel woensdagavond laat in de buurt van de stad Charleston in West Virginia en drie sluipmoorden in de Amerikaanse staat de afgelopen twee weken. Een meisje werd bij Charleston beschoten, maar bleef ongedeerd, aldus de nieuwszender CNN.

De moeder van het meisje zei tegen CNN dat de kogel net het hoofd van haar dochter miste. De vrouw zei dat de schutter vanaf een donkerbruine vrachtwagen met gouden streep het vuur had geopend.

Zelfde wapen

De autoriteiten van de Oost-Amerikaanse staat hadden woensdag bekendgemaakt dat drie personen die kort na elkaar in het West Virginia door sluipmoorden om het leven kwamen, met hetzelfde vuurwapen waren doodgeschoten.

Door technisch onderzoek was vastgesteld dat de moord vorige week donderdag op een man direct in verband staat met een moord eerder die avond op een vrouw. Eerder was al gebleken dat de kogel waarmee de vrouw was doodgeschoten, uit het wapen was afgeschoten waarmee enkele dagen eerder een man was vermoord. Alle drie moorden waren in de buurt van Charleston gepleegd.

Opnieuw

Door de drie schietpartijen in korte tijd ontstond bij veel inwoners de vrees dat er in het oosten van de Verenigde Staten opnieuw een sluipschutter actief is. Rond de hoofdstad Washington schoten twee mannen vorig jaar herfst willekeurig zeker tien personen dood.