DUBAI - Een tot nog toe onbekende islamitische groepering heeft donderdag de verantwoordelijkheid voor de bomaanslag in Bagdad op het VN-hoofdkwartier opgeëist. De radicalen noemen zich de 'Gewapende Voorhoede van het Tweede Leger van Mohammed', zo meldde de Arabische zender al-Arabiya.

"Wij de Gewapende Voorhoede van het Tweede Leger van Mohammed claimen de verantwoordelijkheid voor de bomaanbslag op het VN-gebouw", aldus de groepering tegen al-Arabiya. "In de verklaring beloven ze oorlog te voeren tegen alle buitenlanders", aldus het station dat een foto toonde van de geschreven verklaring.

Spijt

"Wij zweren bij God dat we door zullen gaan met de strijd tegen alle buitenlanders tot de overwinning of het martelaarschap, en we zullen ervoor zorgen dat de Amerikanen spijt hebben dat ze Mohammeds land bezetten ", meldde de groepering.

De waarschuwing was niet alleen aan het Amerikaanse adres gericht, maar ook aan de Iraakse Regeringsraad en alle troepen van de coalitie. De organisatie waarschuwde ook Arabische landen geen militairen naar Irak te sturen. Die zullen ook worden aangevallen.