DEN HAAG - De politie heeft donderdag vijf personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een steekpartij voor een basisschool aan de Prinsengracht in Den Haag. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd.

Door de steekpartij raakten donderdagmiddag een 16-jarig meisje en een man gewond. Volgens de politie gaat het om een uit de hand gelopen ruzie tussen twee families, die hun kinderen van school kwamen afhalen. De ruzie smeulde al langer, zei de politiewoordvoerder. De politie arresteerde twee mannen en drie vrouwen, onder wie de twee slachtoffers van de steekpartij.

Vier van de arrestanten zijn leden van de twee ruziënde families. Over de betrokkenheid van de vijfde, die los staat van de anderen, bestaat nog onduidelijkheid.

Omdat de school op het moment van de steekpartij net uit ging, waren tientallen kinderen er getuige van. De gewonden, de vader en zus van twee leerlingen, werden naar het ziekenhuis gebracht. Het meisje werd na behandeling in het ziekenhuis naar het politiebureau overgebracht. De man lag donderdagavond nog in het ziekenhuis.