DORDRECHT - Een man die in een gestolen auto zat en vrijdagavond in de buurt van Dordrecht bij een vluchtpoging in een waterweg sprong, is later overleden.

Het gaat om een 24-jarige Tilburger. Dat meldde een woordvoerster van de politie zaterdag.

Achtervolging

De man zat met een 22-jarige plaatsgenoot in de auto, die als gestolen stond geregistreerd. Ze werden achtervolgd door een onopvallende politiewagen toen ze op de N3 tussen Dordrecht en Papendrecht tegen de vangrails botsten. De 24-jarige sloeg op de vlucht en werd later in het water van het Wantij gezien.

Kritiek

Duikers van de brandweer haalden hem uiteindelijk in onderkoelde toestand naar de kant, waarna hij werd gereanimeerd. Zijn toestand was kritiek. Volgens de politiewoordvoerster is nog onduidelijk hoe lang de man in het water heeft gelegen en waaraan hij precies is overleden.

De gestolen auto is total loss. De andere inzittende, die er na de botsing ook vandoor ging, kon al snel worden aangehouden.

Wegmisbruikers

De achtervolging en de botsing werden gefilmd door een team van het televisieprogramma Wegmisbruikers, dat in de politiewagen zat. De politie heeft de beelden in beslag genomen voor het onderzoek en bepaalt later of het materiaal nog op tv kan worden uitgezonden.

Achtervolging Dordrecht