BERLIJN - De politie stelt een onderzoek in naar de vader van de schutter uit Duitsland. De ouder heeft mogelijk de wapenwet overtreden.

"Alles wijst erop dat de vader nalatig was", zei Ralf Michelfelder, de leider van het onderzoek, donderdag op de Duitse tv-zender ZDF.

De jongen zou het bewuste wapen uit de slaapkamer van zijn ouders hebben gepakt. Alle andere wapens van de vader lagen veilig opgeborgen in een kluis.

Michelfelder meldde tevens dat de politie een stap vooruit is gekomen in het onderzoek. "We hebben enkele aanknopingspunten voor een motief."

Slachtoffers

De jonge dader maakte woensdag op zijn voormalige school en tijdens zijn vlucht vijftien slachtoffers. Zelf kwam de schutter tijdens een vuurgevecht met de politie om het leven. Waarschijnlijk pleegde Kretschmer zelfmoord nadat hij gewond was geraakt.

De dader van de schietpartij in Duitsland heeft afgelopen maanden veel tijd doorgebracht met het spelen van gewelddadige games. Ook het schieten met luchtdrukwapens was een van zijn hobby's. Dat meldde een woordvoerder van de politie donderdag.

De politie probeert te achterhalen waarom Tim Kretschmer het bloedbad op zijn oude middelbare school pleegde. Daarom onderzoekt de politie zijn computer, aldus de zegsman.

Schietpartij Duitsland