JENIN - Israëlische troepen hebben donderdagmorgen vroeg in een vluchtelingenkamp bij Tulkarem op de Westelijke Jordaanoever twee jonge Palestijnen gedood. Ze kwamen om tijdens een vuurgevecht tussen het leger en Palestijnse schutters, zo zeiden Israëlische en Palestijnse bronnen. De slachtoffers, 15 en 16 jaar oud, waren broers.

Volgens Palestijnse opgave voerden Israëlische militairen in de nacht ook acties uit in Nablus, Ramallah en Jenin. Over eventuele slachtoffers hier is niets bekend. Uit Jenin en Nablus kwamen berichten van hevige beschietingen.

In Qalqilya zou een Palestijn zijn opgepakt die een zelfmoordaanslag wilde plegen. In Hebron is een huis opgeblazen van de vermeende dader van de zelfmoordaanslag eerder deze week in Jeruzalem.

In Nablus is volgens Israëlische militaire bronnen sprake van een "grootschalige operatie tegen terroristen". Zeker drie Palestijnen zouden er zijn gearresteerd. De militairen zouden in de Palestijnse stad ook explosieven in beslag hebben genomen.

Israëlische media hebben donderdagochtend gemeld dat de strijdkrachten "de intentie hebben voorlopig in Nablus te blijven."