RIJSWIJK - De PVV blijft in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond de grootste partij. De partij van Geert Wilders blijft staan op 27 zetels, evenveel als vorige week. De ChristenUnie verliest een zetel en komt uit op vier. Verder zijn er weining verschuivingen.

Het CDA is in de peiling van De Hond de tweede partij met 26 zetels, gevolgd door de PvdA die een zetel wint (22). Ook de VVD pakt een zetel winst (18).

D66 blijft het goed doen met negentien zetels. GroenLinks gaat een zetel naar beneden (10).

Crisis

De Hond deed ook onderzoek naar de reacties van Nederlanders op de mogelijke uitkomsten van het regeringsoverleg over de economische crisis. Het blijkt dat er grote verschillen van mening zijn tussen de kiezers over de oplossingen.

Een kwart van de kiezers denkt dat het kabinet met een goed plan komt, 55 procent denkt dat niet. Ook kiezers van de regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie) zijn sceptisch. Ruim 70 procent vindt dat er direct maatregelen moeten komen. Bezuinigen in de zorg zien weinig geënquêteerden zitten.

FNV

Ongeveer de helft is het eens met de FNV dat verhogen van de AOW-leeftijd, bevriezen van de pensioenen en loonmatiging geen goede maatregelen zijn en dat er sociale onrust komt als die worden ingevoerd. Een deel van de kiezers lijkt actiebereid te zijn.